Onderstaand vindt u de richtlijnen voor het indienen van een workshop:
Inleiding met daarin de populatie waar het om gaat (K&J/volwassene/ouderen en eventueel specificatie), waarom het een belangrijk onderwerp is (schoolverzuim en kosten bijv.), en de uitdaging waar de doelgroep (noem doelgroep en beschrijf uitdaging) voor staan en tenslotte, de aanleiding voor deze workshop (het uitkomen van de richtlijn bijv.).
Inhoud workshop met daarin wat de deelnemer aan het congres mag verwachten van deelname aan de workshop (Tijdens de workshop zal…) , daarbij graag aangeven op welke manier de deelnemer betrokken wordt (interactief, met rollenspel, zelf ervaren, of in discussie bijv.) en wat de deelnemer leert/ervaart etc., of te wel mee kan nemen uit de workshop (Bijv. Na het bijwonen van deze workshop bent u in staat …… of U leert nieuwe metaforen kennen die u kunt gebruiken in het gesprek met uw patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten).
Niveau, het niveau van de deelnemers is redelijk hoog. De meeste deelnemers hebben ruime ervaring met de diagnostiek en behandeling van patiënten met aanhoudende lichamelijke klachten. Bij de opbouw adviseren we eenvoudig (basic) te beginnen en dan snel te verdiepen. Op deze wijze worden ook de eventueel nog niet zo ervaren collega’s meegenomen in het onderwerp.
Relevante literatuur
Relevante literatuur in APA stijl (zie hieronder).

Gegevens workshopleiders
Voornaam, achternaam, professie (kinderarts/GZ psycholoog/FT etc.) en eventueel titel (prof./ dr./drs.), instelling waar werkzaam en een of hooguit twee voor de workshop relevante feiten (bijv. Projectleider Richtlijn aanhoudende lichamelijke klachten bij kinderen als de workshop over de richtlijn gaat).
Mocht u vragen hebben naar aanleiding van het workshop abstract format dan kunt u per e-mail contact zoeken met Dhr. Juul Houwen, lid van de congrescommissie. Zijn e-mailadres is: Juul.Houwen@radboudumc.nl.